Megjelent a Vendéglátás Magazin legújabb száma

Szerző: | 2019.05.15 | Hírek

Aktuális számunk tartalmából.

Májusban kétrészes sorozatot indítottunk, amelyben a magyar cukrászat jelenét és jövőjét vizsgáljuk. Azokra a kérdéskre keressük a választ, hogy vajon zajlik ez „gasztroforradalom” a cukrászatban, illetve hogyan lehet, továbbá kell-e a hagyományt értékként őrizve modernizálni a magyar cukrászatot. A sorozatot egy nagy beszélgetéssel kezdtük Auguszt Józseffel és Auguszt Ibolyával, de utánamentünk az „olasz” fagylalt legendájának is.

Generációk rovatunkban a témában abszolút megkerülhetetlen Rosenstein családdal beszélgettünk, arról, hogy hogyan fér meg két generáció, apa és fia egy olyan legendás étterem konyhájában, mint a Rosenstein.

Fotó: Balkányi László

Ugyancsak új sorozatot indítottunk, amelyben magyar borászokkal beszélgetünk a magyar bor helyzetéről, itthoni és külföldi megítéléséről. Elsőként Légli Ottót kérdeztük.

Technológia rovatunkban egyrészt a BBQ és a grill közötti különbségeket feszegetjük Adorjányi Máriusszal, valamint foglalkozunk a fermentációval, ezzel az egyszerre ősrégi és újrafelfedezett eljárással.

Kávé rovatunkban szétnézünk a hazai éttermekben, egészen pontosan a kávélapokon, és egy kis külföldi kitekintésként sorra vesszük a legjobb bécsi kávézókat is.

Foglalkozunk azzal a kérdéssel is, hogy mi a helyzet a vendéglátóhelyeken a nem alkoholos italok terén. Hogyan próbálnak egyediek lenni az éttermek a limonádék, szörpök segítségével, és hogyan csinálják mindezt külföldön.

Forgassák hasznosan legfrissebb számunkat!