Megjelent a Vendéglátás magazin legfrissebb száma

Szerző: | 2018.11.14 | Céghírek, Hírek

Novemberben a kávé a főszereplő a Vendéglátás Magazinban, de alaposan körbejártuk azokat a témákat is, amelyek túl a „feketén” vannak.

Novemberi számunk tartalmából:

Nagy kávé körkép:

Hol tart ma az éttermi kávéfogyasztás Magyarországon? Mennyire vannak képben a vendégek? Tényleg olyan új hullám az újhullám? Összeállításunkban a kávéval kapcsolatos nagy kérdéseket feszegetjük.

Ez történt a Vendéglátás Akadémián:

Nagy sikerrel zárult a Vendéglátás Akadémia őszi fordulója is. Október 10-én a győri ETO Park Hotel adott otthont a szakmai road show-nak, 15-én pedig a szegedi Hunguest Hotel Forrás konferenciatermét töltötték meg az érdeklődők, alkalmanként száz-száz vendéglátó szakember. Összeállításainkból kiderül, milyen értékes információkkal lehettek gazdagabbak a jelenlévők.

Egy szakács a Kibíróból: Scmiedt Patrik

Foglalkozása és beosztása: szakács. Nem találkozni vele szakácsversenyeken, nem osztja ki vitriolos hozzászólásaival a közösségi média szakácscsoportjait, és nagyon jól érzi magát a második vonalban. Hogy ez az étterem a budai Kisbíró, és az első vonalban ott van Bíró Lajos és Varju Vili, azért árnyalja a képet, de egyetlen korábbi munkahelyéről sem cipel magával rossz emlékeket. Amit megőrzött, az csak a tudását kiegészítő tapasztalat.

Sörpunkok Budapesten

Két sörfőző és egy kutya. Valahogy így kezdődött a sörfőző punkok története Skóciában. Azóta bebizonyosodott, hogy nem csak a sörfőzéshez, hanem az üzlethez is nagyon értenek, sörfőzdéik vannak (épülnek) négy kontinensen, és hatvan márkasörözőjük. Közép-Európa első BrewDog Bárja Budapesten nyílik meg november elején. Szűcs Péter társtulajdonossal beszélgettünk.

Mosdóhigiénia a vendég és az üzemeltető szemével

Manapság egyre több a külföldet járt, igényes vendég, akiknek már nemcsak az számít, hogy mit és mennyiért találnak az étlapon, hanem a vendéglátás teljes spektrumában elvárják a minőséget. Például a háttérhelyiségekben is, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az ételkészítéshez. A vendégterek és a teraszok mellett a mosdók higiéniája, de még látványa, fölszereltsége is szempont lett – például az étteremértékelésekben. Összeállításunkban ezt a témát járjuk körbe.

Legfrissebb lapszámunkban olvashatnak továbbá Bicsár Attila belvárosi terveiről, a Gléda Vendéglő régi-új ízeiről, a törkölyről és a grappáról, a tél sláger-alapanyagáról, a sütőtökről, és még sok minden másról!