Megjelent a Vendéglátás nyári száma

Szerző: | 2017.07.19 | Hírek

Már elérhető lapunk július-augusztusi összevont száma, amelyben bemutatjuk, mi is áll az elkeserítő, évi 4,6 kg/fő halfogyasztás mögött, és miként is lehetne a „büdös bestiiáknak” nagyobb népszerűséget szerezni.

 

Sörfronton szerencsére jobb a helyzet, hiszen felpezsdült a piac, és bár mennyiségben nem, minőségben annál inkább történt előrelépés, amelyet jól példáznak a hazai sörfőzdék által elnyert külföldi díjak is (például a Fűtőházé, amelyről épp sörpiaci helyzetképünk mellett olvashatnak). Közben a Balatonnál is zajlik az élet: a csopaki Márga immár két séffel veszi az egész éves üzemelés kihívásait, a paloznaki Homola pezsgőkészítésbe fog, a Sáfránkert nemet mond a fine diningra, miközben Badacsonyban környezetbarát busszal viszik körbe a minőségre éhes (és szomjas) turistákat. Budapesten az Aria Hotel High Note Skybarjában a koktélok és az ételek újszerű párosítását tűzték ki célul, a Budapest Party Service pedig a rendezvény-vendéglátásba visz személyes élményeket. A Hellman’s kihirdette az idei legjobb burgerkészítőket, a Chaine Egyesület és Szik Mátyás pedig már nagyon készülnek a szeptemberi Ifjúsági Sommelier Világbajnokságra, amely három hónappal követi a nyár elején, Budapesten rendezett World of Coffee-t, öt kontinens legnagyobb kávés rendezvényét.

Mindezekről – és még számos egyéb érdekességről – mostani számunkban bővebben is olvashatnak. És az érintettek ne felejtsék, hogy augusztus 30-ig jelentkezhetnek a Bocuse d’Or hazai selejtezőjére!