Megnyílt a BDPST Group exkluzív klubja

Szerző: | 2023.09.04 | Hírek

A több száz éves múltra visszatekintő angolszász privát klubok hagyományait, illetve a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét idézi meg a BDPST Group újonnan átadott beruházása, a Botaniq Budai Klub, amely a napokban nyílt meg a Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén. helyén.

A több mint két évig tartó fejlesztési folyamat utolsó szakaszában, a tereprendezési és tájépítészeti munkálatok során a zöldövezet megújítására és bővítésére kiemelt hangsúlyt fektettek, aminek köszönhetően a korábban megkopottá vált helyszín visszakapta a múltjához méltó, eredeti természetközeli szépségét.A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg, szolgáltatásait pedig a brit „private members clubokhoz” hasonlóan tagsággal lehet majd látogatni – tájékoztatta társlapunkat, a turizmus.com-ot a BDPST Group.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a legmagasabb minőségben és a svábhegyi környezetbe természetesen illeszkedően valósult meg a Botaniq Collection legújabb ékköve, a Botaniq Budai Klub, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján” – idézi a közlemény Peter Knollt, a BDPST Group klaszterigazgatóját, aki korábban elsőként a Turizmus.com-nak beszélt az új privát klub szolgáltatásairól.

Az angolszáz privát klubok kultúráját honosítaná meg hazánkban a Svábhegyen megnyílt Botaniq Budai Klub | Foto: Botaniq Klub

Az értékteremtő és újító szándékkal létrehozott klub ikonikus helyszínen, a korábbi Fonográf Étterem és Polgári Klub helyén valósult meg, tagsággal rendelkező vendégeit pedig étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club várja.Érdekesség, hogy az egykori Illés (majd Fonográf) Együttes több tagja által alapított Fonográf Klub, amely 1985-től 2003-ig működött a XII. kerületi Költő utcában, szintén tagsági igazolvány megváltása után volt látogatható, és olyan magyar hírességek is szívesen időztek itt, mint Halász Judit és Bródy János. A városi legendák szerint pedig többek között Carlos Santana és a Queen együttes is megfordult a klub falai között.

A tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20.század elején, azonban a második világháborút követően teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára.