Megnyílt a Budapest Party Service új cukrászdája, kóstolók is lesznek

Szerző: | 2023.12.04 | Hírek

Dobay Horváth-kert néven nyitotta meg második cukrászdáját a VakVarjú étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport. Szinte pontosan egy évvel azután, hogy az első Dobay Cukrászda kitárta kapuit Halásztelken.

Semsei Rudolf a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa az ünnepélyes megnyitón elmondták, húszéves álmuk vált valóra, amikor egy évvel ezelőtt megnyitották a cégcsoport első cukrászdáját.

Ezt megelőzte, hogy tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessék. A halásztelki és immár a Horváth-kerti Dobay cukrászdába is innen érkeznek a sütemények és a pékáruk, amelyekhez kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel.

A sütemények hagyományos és házias ízeket idéznek, csipetnyi francia eleganciával. A fejlesztésekhez hozzátartozik, hogy a jövőben folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani a vendégek bevonásával, így a szezononként is változó kínálatban visszaköszönnek majd a budaiak legkedveltebb ízei.

A sütemények hagyományos és házias ízeket idéznek, csipetnyi francia eleganciával

Találkozópont Budán

A Dobay Horváth-kert cukrászda és pékség megnyitásával új élettel telik meg a Krisztina tér sarkán jó ideje üresen álló pavilon – emelték ki a házigazdák. A hely színháztörténetet idéz: 1842-től 1937-ig az itt álló faépületben működött (különböző neveken) a krisztinavárosi Budai Színkör – erre emlékeztet az itt álló Déryné-szobor. A színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott, amiről a 40-es években dal is született Legyen a Horváth-kertben Budán címmel.

A hagyományokhoz híven tulajdonosai a Dobay Horváth-kertet Buda egyik hangulatos találkozóhelyének szánják. Bár a pavilon méretéből adódóan télen csak néhány asztalnál ülhetnek le a vendégek, tavasztól őszig jóval többen sütizhetnek, kávézhatnak, beszélgethetnek az épülethez kapcsolódó kerthelyiségben, ahol a cégcsoporthoz köthető „Kávé, süti, irodalom” estek is beindulnak majd. A halászteleki Dobay cukrászdához képest viszont újdonság, hogy a Horváth-kertben napi ebédmenüt is kínálnak, a meleg leves után szendvicset vagy süteményt választhatnak a vendégek.

Új élettel telik meg a Krisztina tér sarkán jó ideje üresen álló pavilon

A megnyitón V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere elmondta: tősgyökeres krisztinavárosiként régi álma, hogy a negyed visszanyerje egykori fényét. A Krisztina térnek és a Horváth-kertnek pedig minden adottsága megvan ahhoz, hogy a városrész új centruma legyen, ezért is örömteli a Dobay cukrászda megnyitása.

Az I. kerületben lakók kerületkártyával 10 százalék kedvezményt kapnak a december elsején megnyílt cukrászda minden termékére – emelte ki Semsey Rudolf.
______________________________________________________
Forrás: turizmus.com
Képek: Budapest Party Service