Megnyílt a Márga

Szerző: | 2015.04.21 | Hírek, Konyha

A helyi dűlők jellegzetes, sárgás színű kőzetéről elnevezett bisztró a csopaki Szent Donát birtok korábbi éttermét váltja fel.

marga2A Márga egy könnyed stílusú fiatalos étterem, amelynek konyhája a helyi termelők alapanyagaira építve a bakonyi forrásokat és tradíciókat igyekszik feleleveníteni, és ezeket a modern technológiák segítségével 21. századi formában bemutatni.

Az étlapon szerepel például medvehagyma krémleves tanyasi tojással, vaddisznó-szűz feketegyökérrel és laskagombával, szárnytöves csirkemell karfiolkrémmel és mángolddal, vagy éppen mákos guba. Az itallapon a jellegzetes csopaki borok mellett a későbbiekben megjelennek a világ más, márgás-mészköves borvidékeinek tételei is.

A bejárat előtti lenti szabadtéri pados részen borkert készül, amelynek kínálatban a Szent Donát pince borai szerepelnek, helyi fogyasztásra és elvitelre egyaránt, borkísérő piknikkosárral, pogácsával, házi szörpökkel, gyümölcslevekkel.

marga_portreA Márga házigazdája Deli Jani, akinek komoly múltja van a vendéglátásban. Miután hazatért Angliából, Heston Blumenthal étterméből, 4 évig vezette a MÁK bisztrót, de előtte dolgozott az Aranyszarvasban és a Csalogány26-ban is. A séf, Endrédi Zoltán korábban a veszprémi Chianti étteremben dolgozott 9 évig, innen érkezett a Szent Donát éttermébe, majd maradt a Márgában.

Információ: www.marga.hu