Megnyílt Budapest első tunéziai étterme

Szerző: | 2023.04.21 | Hírek

A megnyitás apropóján a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal egy tunéziai menüsort felvonultató ramadán vacsorára invitálta partnereit. Az est folyamán a résztvevők nemcsak az étterem ételkínálatával, de a böjti hónap hagyományaival is megismerkedhettek – írja társlapunk, a turizmus.com.

Raja Ammar, a budapesti hivatal vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a ramadán a muszlim vallású emberek szent hónapja. Ezen időszakban több héten keresztül napkeltétől napnyugtáig nem vehetnek sem ételt, sem italt magukhoz. Mint mondta, a böjti időszakban számukra fontos a jótékonyság gyakorlása. A hónap végét pedig az Eid nevű ünnepnappal zárják, amikor a családtagok meglátogatják egymást és friss süteményekkel kedveskednek az érkező vendégeknek. Az ünnep tiszteletére a gyermekek új ruhát öltenek és ajándékokat kapnak, továbbá a hagyomány részét képezi az is, hogy minden böjti vacsoránál a férj valamilyen ajándékkal kedveskedik a feleségének.

A Sidi Bou Said étterem munkatársai hűek maradtak a tunéziai kultúrához és ramadán specialitásokkal készültek a rendkívüli eseményre. A klasszikus böjti menüsort árpagyöngyös chorba levessel indították, amihez tonhalas briket (ropogós, könnyű töltött tésztabatyut) és friss salátát kínáltak.

Az előételek sorát fűszeres polip raguval folytatták, amit az őslakos berberektől származtatott gazdag bárányhúsos kuszkusz főfogás követett. Az étkezést természetesen az elmaradhatatlan mentatea zárta le néhány mandulás-pisztáciás sütemény kíséretében.

Az étterem séfje és társtulajdonosa, Med Rached Omrane a legfontosabb küldetésének azt tekinti, hogy megismertesse hazája hagyományos ételeit a magyar emberekkel. Az autentikus ízélmény érdekében az alapanyagok egy részét Tunéziából hozatják, valamint egész évben változatos napi menüvel és street food különlegességekkel várják majd az érdeklődőket.
______________________________________________
Forrás: turizmus.com
Fotó: Sidi Bou Said Étterem