Megnyitja kapuit a Somlói borvidék

Szerző: | 2015.04.29 | Események, Hírek

Az újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyszabású szezonnyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével. A Nyitott Pincék rendezvény egész hétvégén bemutatókkal, kóstolókkal, és borászvendégekkel várja a látogatókat, akiket az egyes helyszínek között Bornibusz szállít.

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően megújult arcát mutató Somlói borvidéket könnyen lehet, hogy hamarosan a borturisták egyik legnépszerűbb célpontjai között fogják számon tartani, mivel az idei év igazi fordulópontnak ígérkezik a legkisebb történelmi borvidék életében. A nyár folyamán ugyanis állandó bemutatókkal, kóstolókkal várják az érdeklődőket a pincészetek.

A Nyitott Pincék rendezvénysorozat izgalmas színfoltnak ígérkezik a belföldi és külföldi borturisták számára egyaránt. A sorozat első eleme a  május első hétvégéjén megrendezett szezonnyitó hosszú hétvége, amelynek keretében minden egyes kis családi pincészet kínál valamilyen érdekességet, és lehetőség nyílik a borász szakma élvonalába tartozó pincészetek meglátogatására is.

Borász a teraszon

A rendezvénysorozattal párhuzamosan a Somlói Borok Boltjának nagy sikerű nyáresti rendezvénysorozata is újraindul május 2-án. A Borász a teraszon című esemény keretében minden második szombaton más-más somlói borász tart tematikus borbemutatót. Az első kóstoló – Old School juhfark címmel – Somló zászlósboráról, a juhfarkról fog szólni. A rendezvény borászvendége ifj. Szabó Gyula, az egyik legrégebbi, juhfarkra szakosodott pincészettől.

Utazott már Bornibusszal?

bornibuszAz idei év újdonsága a hop on-hop off rendszerben működő ingyenesen igényben vehető Bornibusz. A rendezvény ideje alatt  az egyes helyszínek között  folyamatosan közlekedő – gyakorlatilag taxiként funkcionáló –  traktor vontatású szekér egyszerre 18-20 fő szállítására alkalmas. A pincészetek közötti járat menetrendje letölthető a Somlói Borvidék hivatalos weboldaláról, így már otthon ki lehet választani túránk célállomásait, és meg lehet tervezni a bejárni kívánt útvonalat.

Aki már mást tervezett május első hétvégéjére az sem fog lemaradni semmiről, a Nyitott Pincék rendezvényt következő alkalommal a pünkösdi hosszú hétvégén rendezik meg, júniusban pedig Éjszakai Pincetúrán a somlói borászok megnyitják pincéjüket, tüzek gyúlnak, és egész éjszaka lehet majd kóstolni.

További részletes információkat találhatnak a Somlói Borvidék weboldalán és Facebook oldalán.