Megnyitott a Kristinus Gasztro Műhely

Szerző: | 2016.02.19 | Hírek

Sikeres tesztüzemet követően megnyitotta kapuit a kéthelyi Kristinus Borbirtok Gasztro Műhelye. A menü struktúrája a hagyományos előétel-leves-főétel-desszert felosztás helyett a borbirtok borait követi, így a vendég az Irsaijához, a Birtok Roséjához vagy a SAS Cuvéejéhez kap ételajánlást.

Az étlapon ugyanis a Kristinus borokhoz ajánlott egyedi ételpárosításokat találjuk. A helyi termékek iránt elkötelezett Kristinus Gasztro Műhely az alapanyagok minőségét, a borok és ételek harmóniáját, valamint a tálalás esztétikáját tartja elsődlegesnek. Évszakhoz illő, helyi alapanyagok felhasználásával készült fogásokat, a különlegesebb ízek falatjait kínálja izgalmas, de barátságos környezetben. Az étlapon így mindig szerepel vad, hiszen az étterem Somogy bejáratánál, a Nagyberek felett, az ország egyik kiemelkedő vadászati régiójában található.  A degusztációs menü hét fogásban, egy habzó bor, Krisecco nyitánnyal mutatja meg, mit gondolnak a borbirtokon a konyhaművészetről.

A Kristinus Gasztro Műhely séfje, Komócsin Zoltán a kéthelyi borászat előtt ismert volt már az Olimpia Étterem szakácsaként, a Normakert Étterem konyhafőnökeként, valamint a Carnivore étterem (Oxygén Wellness Naphegy) konyhafőnök-helyetteseként. A modern és a molekuláris gasztronómiai irányzat épp annyira érdeklődési körébe tartozik, mint az őstermelői alapanyagok használata, melyeket szezonális kínálatnak megfelelően használ ételkölteményeiben.

Kulcsár Erika sous-chef és cukrász pedig a Ruszwurm, a Four Seasons Gresham Palace vagy a Paleo Manna cukrászat mellett dolgozott már szakoktatóként is.

www.kristinus.hu