Megnyitott az Émile

Szerző: | 2015.04.22 | Hírek, Konyha

A budai Gábor Áron út egyik mellékutcájában nyitott meg az Émile, amely egy nagypolgári villa átalakításával, gyönyörű kerttel, otthonos hangulatú étteremmel, cukrászdával, bárral és különtermekkel várja a családokat, baráti társaságokat és üzleti rendezvényeket.

A Varró Zoltán tervei alapján átalakított háromszintes épület kertjében napsárga ülőgarnitúrák fogadják a betérőket, a bejárattal szemben pedig a látványcukrászda és a süteményespult kapott helyet. A kínálat nagy részét a Gerbeaud Ház választéka adja, ám készülnek itt saját specialitások is.

emile2Szintén a földszinten kapott helyet az étterem, valamint a nyitott konyha, amelynek köszönhetően az egész terem egy hatalmas séfasztalra emlékeztet.

A ház „signature dish”-e a paprikás csirke, amelyhez a csirkéket saját farmjukról szállítják, a tejfölt pedig az alagsorban található előkészítő konyhában készítik. De érdemes megkóstolni a hangzatos nevű zseblevest is, ennek alapja az alaposan redukált, majd kiszárított húsleves-esszencia, amelyre az asztalnál öntik rá a pincérek a friss erőlevest. Az impozáns bor- és itallap mellett igazi különlegesség a teaceremónia, amelyet a szakképzett felszolgálók végeznek el a vendég asztalánál.

A galériaként is működő első szinten békebeli kávéház és bár fogadja a betérőket, ahol az italok mellé jellemzően hideg ételeket szolgálnak fel. A második emeleti különtermet rendezvények idején adják ki, és itt találhatóak az irodák is.

Az Émile többféle reggelivel, ebédmenüvel és vasárnapi családi ebéddel is készül, de számít az üzleti vendégkörre is, nekik többek közt szeparált tárgyalót kínál. Az étterem ugyanakkor gyerekbarát szolgáltatásokat is nyújt, a baba-mama szobától kezdve a hamarosan nyíló játszóházig.

A ház igazgatói teendőit Niszkács Anna és Niszkács Attila látják el, akik az Émile mellett is megtartják korábbi munkakörüket a Gerbeaud Házban. Az étterem vezetője Kovacsik Dániel és helyettese, Herr Péter korábban a világ legjobbjának választott angliai Fat Duckban, Heston Blumenthal ikonikus műhelyében dolgoztak, az ott tanult vendégközpontú szemléletet adják át kollegáiknak. Kövér Gergely séf öt évet töltött Spanyolországban, három évet Hollandiában, számos Michelin-csillagos étteremben, Jóvér Ferenc sous-chef pedig a Costesből érkezett a családokra és üzletemberekre egyaránt építő Émile-be.

Elérhetőségek: emile@emile.hu, www.emile.hu , https://www.facebook.com/emilebudapest