Megújuló gasztro-koncepció az Operában

Szerző: | 2015.06.22 | Céghírek, Hírek

A Magyar Állami Operaház gasztronómiai programja és kínálata megújításának érdekében kipályázatot a Zsidai Csoport nyerte meg.

Az idén 33 éves családi cég feladata az újonnan kialakítandó kávéház és a gasztronómiai kínálat kidolgozása és üzemeltetése. Céljuk, hogy az Operaház gasztronómiai kínálatát a világ élvonalába emelje. Ennek érdekében 15 országra kiterjedő nemzetközi kutatást végeztek, melynek eredményeképpen egy ikonikus kávéházat és az Operaházra, valamint az Erkel Színházra kiterjedő világszinten is előremutató és példaértékű gasztronómiai kínálatot szeretnének megvalósítani.

Zsidai Ilona és Zsidai Péter amerikai szállodaipari tanulmányaik után hazatérve 1982-ben nyitották meg a Pierrot-t, mely Budapest háború utáni első privát kávéháza lett. A csoporthoz fiuk, Zsidai Zoltán Roy 2006-ban csatlakozott, belépésével intenzív növekedésbe kezdtek 2008-ban. Éttermeiket (Pierrot, 21 A Magyar Vendéglő, Pest-Buda Vendéglő, Pest-Buda Terasz, Baltazár, a Kempinskivel közösen működtetett ÉS Bisztró és ÉS Deli, Spíler, Spíler Shanghai, Spíler Biergarten) folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault Millau Guide, a Baltazárt idén az ország tíz legjobb étterme közé választotta a Dining Guide. A csoporthoz tartozó boutique hotel, a Baltazár pedig 2014-ben a legjobb budapesti kis szalloda díját kapta a Tripadvisor-on.

A Zsidai Gasztronómiai Csoport éttermeiben évente közel egymillió vendéget szolgálnak ki és közel 200 embert foglalkoztat.