Megújulva nyitott a budafoki Promontor kertvendéglő

Szerző: | 2016.01.12 | Hírek, Konyha

A Magyar Éttermi Szövetség januári ülését a tavaly december közepén nyitott budafoki Promontor kertvendéglőben tartotta, az ügyvezető, Juhász Gábor meghívásának eleget téve. A 150 éves múltú helyen egykor működött kocsma, hentesüzlet is, az utóbbi húsz évben azonban zárva volt.

Az újranyitásra vállalkozó Castan Group cégcsoport látott benne fantáziát, és portfoliójába illesztette a Búsuló Juhász és az Arany Hordó mellé. A cég vezetői korábban a csúcsgasztronómiában dolgoztak, emellé egy olyan kertvendéglőt álmodtak, ami Budafokon a bécsi Grinzinget idézi meg. Az idén még egy üzletnyitást terveznek, a Budai Várban butikhotelt nyitnak a Régi Országház Étterem helyén.

A Promontor kifejezetten a helyi és környékbeli alapanyagokra, borokra, pezsgőkre és sörre alapuló klasszikus, házias étterem, amelynek pincéjében hangulatos rendezvényterem is fogadja a vendégeket. Ha a városrészben megvalósul a régóta tervezett hajókikötő, akkor könnyebben megtalálják őket a külföldi turisták is. Egyelőre a helyiek ragaszkodására alapoznak, és jogosan, mert az üzletnyitást még a villamosvezető is bemondta utasainak.

A cégcsoport hagyományos budafoki vendéglőt alakított ki, modern köntösben.  Az épület másik szárnyában egy önkiszolgáló étterem, a Budafoki Gyors várja a déli órákban a vendégeket. Tavasszal megnyílik a tetőteraszuk is. A konyhát Tálos Tamás vezeti, akinek éppen az jelentett kihívást, hogy egy éttermen belül két vendéglátóhelyet kell kiszolgálni, és úgy kell összehangolni az ételeket, hogy azok a gyorsétteremben és á la carte-ként is működjenek.