Megvan a magyar Bocuse csapat coach-a

Szerző: | 2020.01.08 | Bocuse d'Or, Hírek

Sőt, az egyik alapanyag már az európai válogatót készíti elő.

Mint azt bizonyára mindenki tudja, a Bocuse d’Or magyar döntőjére február 5-én kerül sor, tehát azt, hogy melyik séf képviseli majd hazánkat Tallinnban, csak ekkor fogjuk megtudni.
Az azonban, hogy ki lesz a magyar csapat coach-a, már most hivatalos. És ez a személy nem más, mint egy igazi Bocuse veterán: Volenter István. A kiváló séfet bizonyára nem kell bemutatni. 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe, háromszor harmadik, majd az utolsó alkalommal második lett. Több kiváló hely mellett a két Michelin-csillagos La Peca étteremben is képezte magát. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.
Volenter Istán személyében egy nagyon felkészült, tapasztalt és türelmes coach-csal gazdagodik majd a magyar csapat.

Ugyancsak hivatalos információ, hogy az európia válogató egyik kötelező alapanyaga a fürj lesz, így a Magyar Bocuse d’Or Akadémia módosította a magyar döntő hús alapanyagát, és hogy megkönnyítse a magyar továbbjutó tallinni szereplését, fürjre váltotta.