Menüsor a felfedezések jegyében

Szerző: | 2015.12.23 | Hírek, Konyha

Az Operaház 2016-os Shakespeare Báljának gasztronómiai kínálatát a Zsidai Gasztronómiai Csoport alakítja ki és valósítja meg.

A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül, igazodva ezzel a bál tematikájához. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek az ételkombinációk, a felfedezett kontinensek ízeinek jegyében.

A különleges ételsor részét képezi a házi pácolású alaszkai vadlazac, a perui polip ceviche, az argentín marha hátszín, valamint a magyar kézműves kecskesajt mousse.

A fizetős ételpultok kínálatának kialakításával a reneszánsz királyi udvarok színvonalát szeretnék képviseltetni, az új kor kezdetét, a felfedezések korának jegyében. Vitello tonnaton, kacsamellen, firenzei rákkoktélon, paradicsomos gazpachion keresztül kalauzolják a vendégeket a gasztronómia útjain a felfedezések korába.

Az italsor kiválasztásánál az Operaház pompáját figyelembe véve nagy hangsúlyt kap a pezsgő, mely a Kreinbacher Birtoktól érkezik.

 

Ételválaszték a páholyokban

A páholyokba bekészített fogásokat látványos és modern üvegpoharakban tálalják, amelyet személyenként külön, egyedi, kreatív tálcán szolgálnak fel.

A kínálat:

–  Házi pácolású alaszkai vadlazac kockák sóban, citromban és ginben pácolva, citrusos spenóttal

– Perui polip ceviche: polip saláta zellerszárral

– Rózsaszín, lassan sült, argentín marha hátszín, a klasszikus roast beef, pikáns mexikói zöldségekkel (paprika, paradicsom, kukorica, uborka)

– Magyar kézműves kecskesajtból készült kecskesajt mousse, paradicsom salsával

 

Fizetős ételpultok kínálata

 

– Vitello tonnato, rózsaszínre sült borjú krémes tonhal mártással

– Kacsamell szivar zelleres szőlőraguval

– Firenzei rákkoktél

– Paradicsomos gazpachio articsókával

 

A további kínálatot szintén az első emeleti nagy bár pultjából, illetve designer mobil pultokból kínálják:

– Sajtválogatás friss házi kenyérrel

– Sonkaválogatás (crudo és cotto) friss házi kenyérrel

– Gourmet hot dog: kézműves, házi sütésű buciban roppanós bécsi virsli, fűszeres mustárral, frissen készítve

– Chilis borjúragu leves