Az Operaház 2016-os Shakespeare Báljának gasztronómiai kínálatát a Zsidai Gasztronómiai Csoport alakítja ki és valósítja meg.
A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül, igazodva ezzel a bál tematikájához. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek az ételkombinációk, a felfedezett kontinensek ízeinek jegyében.
A különleges ételsor részét képezi a házi pácolású alaszkai vadlazac, a perui polip ceviche, az argentín marha hátszín, valamint a magyar kézműves kecskesajt mousse.
A fizetős ételpultok kínálatának kialakításával a reneszánsz királyi udvarok színvonalát szeretnék képviseltetni, az új kor kezdetét, a felfedezések korának jegyében. Vitello tonnaton, kacsamellen, firenzei rákkoktélon, paradicsomos gazpachion keresztül kalauzolják a vendégeket a gasztronómia útjain a felfedezések korába.
Az italsor kiválasztásánál az Operaház pompáját figyelembe véve nagy hangsúlyt kap a pezsgő, mely a Kreinbacher Birtoktól érkezik.
Ételválaszték a páholyokban
A páholyokba bekészített fogásokat látványos és modern üvegpoharakban tálalják, amelyet személyenként külön, egyedi, kreatív tálcán szolgálnak fel.
A kínálat:
– Házi pácolású alaszkai vadlazac kockák sóban, citromban és ginben pácolva, citrusos spenóttal
– Perui polip ceviche: polip saláta zellerszárral
– Rózsaszín, lassan sült, argentín marha hátszín, a klasszikus roast beef, pikáns mexikói zöldségekkel (paprika, paradicsom, kukorica, uborka)
– Magyar kézműves kecskesajtból készült kecskesajt mousse, paradicsom salsával
Fizetős ételpultok kínálata
– Vitello tonnato, rózsaszínre sült borjú krémes tonhal mártással
– Kacsamell szivar zelleres szőlőraguval
– Firenzei rákkoktél
– Paradicsomos gazpachio articsókával
A további kínálatot szintén az első emeleti nagy bár pultjából, illetve designer mobil pultokból kínálják:
– Sajtválogatás friss házi kenyérrel
– Sonkaválogatás (crudo és cotto) friss házi kenyérrel
– Gourmet hot dog: kézműves, házi sütésű buciban roppanós bécsi virsli, fűszeres mustárral, frissen készítve
– Chilis borjúragu leves