Menyhárt Attila és Fekete Antonio ismét a So Good magazinban!

Szerző: | 2021.01.13 | Hírek

Menyhárt Attila desszertjei, Fekete Antonio fotóival újra az etalonnak számító So Good magazinban szerepelnek!

Két évvel ezelőtt történt először, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. A So Good-ban megjelenni egyet jelent a nemzetközi elismeréssel, hiszen minden cukrász vágya, hogy munkáival a magazin hasábjain szerepelhessen. A kiadványt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában.

Néhány szó a kiadványban szereplő desszertekről az alkotó szavaival:

Cheesecake. A torta alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre kerül egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely besütés után tejföl réteget kap, végül tovább, vagyis készre sütjük. A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszírozunk és vanília mousse gömböket helyezünk, végül friss őszibarackkal díszítjük.

Az összeállításban két Éclair is szerepel, amelyeknek tésztája egy fémhengerben sültek ki szezámmaggal és mákkal megszórva.

Az üregesre sült tészta kerül betöltésre, a szezámmagos esetében egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-vel, amely közepébe egy mangó-rozmaring gél kerül, és szezámos Jaconde piskótával kerül lezárásra.

A mákos egy könnyű vanília Chantilly krémmel kerül töltésre, majd közepébe citrom curd és lezárásképpen mákos Jaconde piskóta.”

Fotó Credit: Fekete Antonio / Designfood / So Good Magazine