Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újult meg az Avalon Ristorante desszertkínálata

Szerző: | 2023.02.20 | Hírek

A Michelin-ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal vár. A Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválaszték nem szimplán kiváló gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani.

Mihályi László

Bár az utóbbi időszakban divatos gasztroforradalomról beszélni hazánkban, szinte sosem említjük a vele párhuzamosan kialakuló és egyre erősödő cukrászforradalmat. Ennek egyik szószólója maga Mihályi László cukrászmester, aki első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ egyik legrangosabb cukrászati megmérettetésének a „Cupe du Monde de la Patisserie”-nek, és aki Cukrászda kategóriában a Dining Guide-díjak történetében elsőként Best Of The Best díjat érdemelt ki váci cukrászműhelyével, a Mihályi® Patisserie-vel. Kreatív cukrászmesterként boldogan segít olyan éttermeknek és kollégáknak, akik desszertkínálatukban a változatosságot, a megalkuvást nem tűrő szabadságot és a friss, szezonális alapanyagokat részesítik előnyben. Így hozta a sor össze őt Bajusz Gergellyel, az Avalon Ristorante gasztronómiai igazgatójával és Lazányi Jánossal, az étterem vezető cukrászával.

„Hosszú ideje figyeltük és csodáltuk Mihályi László munkásságát, mielőtt felkerestük őt” – mondta Bajusz Gergely. „Nagyon fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés, hogy hogyan lehetne jobbat, maradandóbbat és izgalmasabbat alkotni. László ezt az erőt és tenni akarást láthatta meg bennünk, amikor elvállalta, hogy terelget minket a céljaink felé. Tavaly nyáron kezdtünk el együtt dolgozni és fél év kellett ahhoz, hogy előálljunk egy olyan tányérdesszert kínálattal, mely méltó egy Michelin-ajánlott étteremhez. Hosszú, izgalmas folyamat volt ez, mögöttünk van már pár jó hosszú szakmai beszélgetés, rengeteg gyakorlás és kóstolás, melyben vezető cukrászunk, Lazányi János és csapata lelkes partnernek bizonyult.”

Az új desszertkínálat négy kiváló eleme | Fotó: Avalon Ristorante

Mihályi László vallja, hogy egy desszertnél az íz az, ami a legfontosabb, ugyanakkor szükség van mellé egy „wow” élményre, egy meglepetésre is, amely része a desszertevés izgalmának. Ennek mentén alakították ki az Avalon Ristorante desszertkínálatát, amely négy kiváló tételt tartalmaz. A Tiramisu, a Chill Julienne, az Egzotikus pohárdesszert és „A krémes” mind hosszas tervezés eredményei, amelyeknél az alapanyagokat a legkiválóbb helyekről szerezték be. Madagaszkári vanília és Olaszországból frissen érkező mascarpone is ott lapul a hozzávalók között. A szezonalitás jegyében a cukrász csapat minden évszakban újabb cukrászkölteményekkel lepi majd meg a hozzájuk látogató vendégeket.