Minden gin keresi az igazit – a MAYER szörp és a Búzavirág gin megalkotta az első magyar kézműves tonik szirupot

Szerző: | 2021.04.27 | Italsor

A ginfogyasztás népszerűsége töretlen és – bár számos recept létezik – ez az ital leggyakrabban mégis gin tonik formájában kerül a koktélos poharakba. Nem véletlen, hisz a gin és a tonik párosa verhetetlen, a nyári időszak leghűsítőbb italát adják, minden felesleges mellébeszélés nélkül. Egyetlen titka van a gin toniknak: a magas minőségű, egymáshoz illő alapanyagok.

Nem elég ugyanis, ha a ginünk hibátlan, az ital jelentős részét kitevő toniknak szintén a lehető legjobbnak kell lennie, olyannak, amely a gin ízprofiljához leginkább illik, hogy a végén tökéletes gin tonik kerüljön a poharunkba.

A Mayer-Búzavirág tonik titka, hogy kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készül úgy, mint a kinin, illetve olyan speciális fűszerkeveréket használnak, amitől összhangba kerül bármelyik minőségi ginnel.

Egy üveg tonik sziruppal 25 adag palackozott tonik váltható ki. A magas minőségű termékeiről ismert manufaktúra nem csak egy kitűnő koktélalapanyaggal jelenik meg most a piacon, hanem olyan, környezetbarát szemléletet is magával hoz, amely minden vendéglátóhely és háztartás számára ideális.

A jóval kisebb környezeti terhelés nem csak a csomagolás mennyiségében és annak hűtésében mutatkozik meg. A szállítás karbon-lábnyoma, a raktározás helyigénye és költségei is előnyt jelentenek az üveges tonikokkal szemben.

A tonik szirup ráadásul könnyedén ízesíthető. Amíg az üveges tonikok esetében az utólagos ízesítés minőségromlás nélkül szinte teljességgel elképzelhetetlen, addig a szirupot a fogyasztók, a bártenderek kedvük szerint fűszerezhetik, ízesíthetik, majd a már beízesített, egyedi ízprofillal rendelkező szirupot hígíthatják a számukra megfelelő módon.

És íme, egy nagyszerű gin tonik recept: 4 cl Búzavirág gin + 2 cl tonik szirup + 2 dl szénsavas víz és természetesen a jég. Díszítésnek használhatunk szárított narancskarikát.