Először hat éve fogott össze néhány étterem, hogy közönségtalálkozót szervezzenek Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban. Az immár 16 tagot számláló Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hat tagja február 17-én, ismét itt mutatja meg sokszínű kínálatát egy Mini SVÉT keretében.

A tavaszváró rendezvényen a Kistücsök Étterem (Balatonszemes), a Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma), a Macok Bisztró és Borbár (Eger), a Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor), az Erhardt Étterem (Sopron) és a Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj) kínál ikonikus ételei közül két-két fogást. A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják. A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban, a helyi ízeket pedig a Szigeti termelői standnál lehet megkóstolni. A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.

A Mini SVÉT menüsora:

Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta
  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
  • Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
  • Mézes krémes

Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán 

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából
  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

 Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves
  • Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: http://rosinante.hu/aktualis/142-hat-ev-utan-ujra-svet-a-rosinanteban