Először hat éve fogott össze néhány étterem, hogy közönségtalálkozót szervezzenek Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban. Az immár 16 tagot számláló Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hat tagja február 17-én, ismét itt mutatja meg sokszínű kínálatát egy Mini SVÉT keretében.
A tavaszváró rendezvényen a Kistücsök Étterem (Balatonszemes), a Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma), a Macok Bisztró és Borbár (Eger), a Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor), az Erhardt Étterem (Sopron) és a Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj) kínál ikonikus ételei közül két-két fogást. A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják. A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban, a helyi ízeket pedig a Szigeti termelői standnál lehet megkóstolni. A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.
A Mini SVÉT menüsora:
Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László
- Füstölt ponttyal töltött káposzta
- Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal
Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor
- Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
- Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól
Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János
- Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
- Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
- Meglepetés
Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor
- Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
- Mézes krémes
Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán
- Sáfrányos halászlé Pannóniából
- Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
- Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral
Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán
- Ököruszály leves
- Nomád fánk baracklekvárral
A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.
Regisztráció itt: http://rosinante.hu/aktualis/142-hat-ev-utan-ujra-svet-a-rosinanteban