Hiánypótló közönségkedvenc a Törley-nél

Szerző: | 2018.11.13 | Hírek, Italsor

A Törley felmérései szerint a magyarok még mindig az édes pezsgőt preferálják, de egyértelmű elmozdulás tapasztalható a száraz, félszáraz ízek felé, és nem csak a drágább pezsgők kategóriájában.

A Törley Pezsgőpincészet szakemberei a pezsgőkedvelők számára mintegy hiánypótlásként készítettek el egy üde, friss száraz muskotálypezsgőt, a Törley Muscoseccot.

„Célunk, hogy az édes pezsgő fogyasztóinak mutassunk olyan száraz pezsgős alternatívát, amit ha megkóstol, csodálkozva azt mondja, ez milyen finom” – mondta Lőrik Tamás, a Törley termékmenedzsere.

Friss Cserszegi Fűszeres szőlőből készült zamatgazdag bort erjesztettünk pezsgővé, majd Irsai Olivér szőlő mustjával tettük még illatosabbá, finomabbá. Irsai Olivér musttal emeltük a pezsgő cukortartalmát 20 g/l-re, amely az illatokat, ízeket kiegészítve teljessé varázsolja az élményt.

Pohárba töltve megismerkedhetünk a karakteres muskotályos aromát sugárzó itallal, melyből a felszálló apró buborékok mutatják a pezsgő finomságát. Szájba véve a kortyot, a finom szén-dioxid tartalom kiemeli a Cserszegi és az Irsai aromagazdagságát.

Az ajánlott fogyasztási hőmérséklet betartása (5-7 °C) emeli a pezsgő értékeit, így lesz igazi az élmény. Baráti beszélgetések frissítő társaként, de zöldfűszeres tésztaételek kísérőjeként is jó választás.