Kimondottan vidám és ünnepi hangulatban zajlott az MVI Gundel Károly Díjátadó Gálaebédje, az Öbölház Rendezvényközpontban november 20-án az idei díjazottak méltatása mellett a fiatal generáció is előtérbe került.
A rendezvényen átadták az idei két Gundel Károly életműdíjat, Vomberg Frigyesnek, valamint és posztumusz elismerésként Czubor Jánosnak – az ő díját Kóbor Zoltán, a Gundel Károly Szakképző Iskola igazgatója vette át.
Az ebéd menüsorát az ország számos részéről érkezett séfek prezentálták, a felszolgálók és a konyhai segítők a Gundel Károly és a Dobos C József Szakképző Iskola tanulói voltak.
Amuse bouche: Mustáros csicsóka panna cotta és kápia paprikával – Horváth Ákos (Márga Bisztró Budapest)
Amuse bouche: Kecskesajt, sütőtök, kapor – Garai Ádám (Olimpia Éttrem)
Amuse bouche: Magyaros kacsamáj – Kovács Attila (Tanyacsárda, Lajosmizse)
Hideg előétel: Ponty cevice, zöld tea, zöld alma, zöld yuzu, torma – Kiss O’shea Dániel (Budapest Party Service)
Leves: Gesztenye-velouté, nyúlhúsos tortellinivel és cappuccino mousse-szal – Koncz László (La Perle Noire Étterem)
Meleg előétel: Fürj csicsókával és mandulás puliszkával – Endrédi Zoltán (Márga Bisztró, Csopak)
Főétel: Megyaszói mangalica tarja, kakukkfüves gerslirizottó, szarvasgombás paszternák, cékla – Kerekes Sándor (Király 100 Étterem)
Desszert: Körtevariációk – Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat és Pékség)
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke és Jakabffy László szaktanácsadó a Gundel család ajándékával
A szervezők és a lebonyolítók
Fotók: Csárdás Ferenc