A Magyar Vendéglátók Ipartestülete  immár hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású gálaebédjét – a szakmának a szakmáért. Most november 20-án 12-17 óra között az Öbölház Rendezvényközpont (XI. Kopaszi gát 1.) ad otthont az eseménynek, ahol kiváló séfek ételkreációi kerülnek terítékre.

Cél az innováció bemutatása, a közreműködő fiatal tehetségek ismertségének növelése elegáns környezetben, magas színvonalú kiszolgálással. A rendezvényen kerül átadásra az idei két Gundel Károly életműdíj, amelyet Vomberg Frigyesnek és posztumusz elismerésként Czubor Jánosnak ítélt oda a szakmai grémium.
A menüsor megálmodói és kivitelezői: Endrédi Zoltán (Márga Bisztró, Csopak), Garai Ádám (Olimpia Étterem, Budapest), Horváth Ákos (Márga Bisztró, Budapest), Kerekes Sándor (Király 100 Étterem, Budapest), Kiss O’Shea Dániel (Budapest Party Service), Koncz László (La Perle Noire, Budapest), Kovács Attila (Tanyacsárda, Lajosmizse), Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat és Pékség {Ország Tortája 2016})

Nagy Fruzsina sommelier és Bernáth József séf műsorvezető-házigazda szerepében járulnak hozzá a rendezvény magas színvonalához.

A Gálaebédre támogatói jegyek 20.000 Ft/fő áron igényelhetők az MVI titkárságán az info@mvi.hu email címen. (MVI tagoknak 10% kedvezmény)

A menüsor

fogás név étrend
1. amuse bouche Garai Ádám (Olimpia Éttrem) Kecskesajt, sütőtök, kapor
2. amuse bouche Horváth Ákos (Márga Bisztró Budapest) Mustáros csicsóka panna cotta kovászolt csicsókával és kápia paprikával
3. amuse bouche Kovács Attila (Tanyacsárda, Lajosmizse) Magyaros kacsamáj
hideg előétel Kiss O’shea Dániel (Budapest Party Service) Ponty cevice, zöld tea, zöld alma, zöld yuzu, torma
leves Koncz László (La Perle Noire Étterem) Gesztenye velouté, nyúlhúsos tortellinivel és cappuccino mousse-szal
meleg előétel Endrédi Zoltán (Márga Bisztró, Csopak) Fürj csicsókával és mandulás puliszkával
főétel Kerekes Sándor (Király 100 Étterem) Megyaszói mangalica tarja, kakukkfüves gerslirizottó, szarvasgombás paszternák, cékla
desszert Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat és Pékség) Körtés, diós, rikottás