Nagy sikert aratott a Rational Sodexo Sustainable Chef Challenge – Fenntartható konyha határokon át

Szerző: | 2023.12.05 | Hírek

November közepén a világ minden tájáról érkezett szakácsok találkoztak a Landsberg am Lechben található Rationalnál, hogy részt vegyenek a Rational második Sodexo Sustainable Chef Challenge versenyén. A megmérettetésre több mint 200 Sodexo séf jelentkezett a világ minden tájáról. Közülük hetet választottak ki, hogy megmérkőzzenek egymással Landsbergben.  

A rendezvény célja a legjobb fenntartható étel kiválasztása volt, és megmutatni, hogy a fenntarthatóság csak akkor lehet sikeres, ha mindenki összefog. Három teljes nap volt a főzés, a tesztelés és a zsűrizés. Az egyik legkiemelkedőbb esemény a verseny második napja volt, amelyen a résztvevőknek párokban össze kellett dolgozniuk, és a „Mystery Box Challenge”-ben adott bevásárlókosárból elő- és főételt kellett elkészíteniük. A kreativitás mellett nagy csapatmunkára is szükség volt.

Az utolsó napon egy kiélezett verseny után két győztes lett – abszolút első: Sharon McConell az Egyesült Királyságból és Ricardo Fontana Brazíliából. Két alkotásukkal egyformán erősek voltak, és a zsűri véleménye szerint a legjobban megfeleltek a négy alapelvnek: növényi alapú, fenntartható étkezés; a táplálkozás, az egészség, az íz és a jó közérzet előmozdítása; felelős élelmiszer-beszerzés; az élelmiszer-pazarlás minimalizálása; és a melléktermékek újrafelhasználása az összetevők újrahasznosításával.

McConell séf lenyűgözte a zsűrit a vegetáriánus főétel, a pisztáciakérges zellerescalope, valamint a fokhagymás és fűszernövényes édesburgonya palacsinta. Desszertként vegán csokoládéhabot szolgált fel kókuszos és mézes fagylalttal.

McConell séf főétele lenyűgözte a zsűrit

Fontana gasztronómiai emlékművet állított szülőföldjének sült banánmedálokkal édesburgonyapürével és vízitorma szósszal. Desszertje kókuszreszelékes banánból és kókusztejből készült sózott karamellből állt.

Fontana séf a szülőhelyének állított gasztronómiai emlékművet

A díjátadó ünnepséget Lloyd Mann vezető séf és a kulináris alelnök vezette a Global Food Services-től. Thomas Bühner sztárszakács és Jörg Walter, a Rational AG pénzügyi igazgatója a következőket nyilatkozta: „Örülünk, hogy a Sodexo másodszor választotta a Rationalt helyszínül, és hogy hozzájárulhattunk ennek a magas színvonalú rendezvénynek a sikeréhez két iCombi és iVario készülékkel.” Walter köszönetet mondott az alkalmazottaknak és a partnereknek azért is, hogy ezt a rendezvényt a növekedés és az inspiráció helyszínévé tegyék. És pontosan ezt kóstolhatja majd meg a következő hetekben az egész világ: a Sustainable Chef Challenge receptjei bekerülnek a Sodexo receptgyűjteményébe.

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.: +36 30 200 8212
E-mail: rational@rational.hu
Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)
______________________________________________________________
A nyitóképen a verseny két győztese (balról jobbra). Sharon McConell és Ricardo Fontana
Képek: Rational