Nagy Tokaji Borárverés, negyedszer

Szerző: | 2016.03.16 | Események, Hírek

A Nagy Tokaji Borárverést 2016. április 23-án, szombaton tartják Tokaj város kulturális negyedében, ahol az árverés ismét felvonultatja a történelmi borvidék teljes kínálatát.A Tokaji Borlovagrend a térség legjobb termelőinek köréből származó különleges borok megvásárlásának lehetőségét kínálja.

Hordós tételek (fél vagy egy gönci hordó mennyiségben), illetve palackozott borok is kalapács alá kerülnek. 19 termelő összesen 27 tételt mutat be, amelyek mindegyike egyedi és megismételhetetlen. Az árverésre olyan különleges tételekkel nevezhettek a tokaji termelők, amelyek kereskedelmi forgalomban jelenleg nem kaphatóak, és minőségüket egy szakmai kóstolóbizottság garantálja.

Míg az első, 2013-as rendezvényen 13 tétel eladásából 20 250 000 forint folyt be az árverésen, 2014-ben 21 tétel kelt el 27 130 000 forintért, 2015-ben pedig 14 tételt értékesítettek 30 210 000 forintért.

A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Aki vásárol a borárverésen, nem csupán egy különleges, magas minőségű termék birtokosa lesz, hanem a megvásárolt egyedi Tokaji tétel árával az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét is támogatja.

A résztvevő borászatok: Baranyai Béla, Barta Pince, Basilicus Szőlőbirtok, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, DemeterVin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Dorogi Testvérek Pincészete, Erzsébet Pince, Füleky Pincészet, Gróf Degenfeld, Holdvölgy, Kvaszinger Borászat, Patricius Borház, Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux, Sauska Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj-Kereskedőház, Zsirai Pincészet.

Minden tokajibor-kedvelőt várnak az árverésre és a Tokaji Tavasz háromnapos rendezvényére. Április 22-én, pénteken, a Tokaji Borvidéken tevékenykedő borászati szervezetek kínálnak színes szakmai programlehetőséget a Nagy Tokaji Borárverést megelőző napon.  Mesterkurzuson, dűlő túrán, sétáló kóstolón, borvacsorán és jazzkoncerten vehetnek részt a régióba érkező hazai és nemzetközi látogatók. A Tokaji Borlovagrend új tagjainak borlovagrendi szertartását a Tokaji Rákóczi Pincében tartják meg április 23-án.

További információ: http://tokajiborlovagrend.hu