Nagybevásárlás és titkos hozzávaló a Bocuse d’Or Europe előestéjén

Szerző: | 2016.05.09 | Bocuse d'Or, Hírek

Kedden kezdődik Budapesten a Bocuse d’Or európai döntője, amelyre a részt vevő 20 csapat hétfőn este „nagybevásárolt” a SIRHA Budapest területén felállított METRO Bocuse d’Or piacon, és kiderült a verseny titkos alapanyaga is.

tarkonyKorábban a METRO csak a lyoni döntőn kínált piacteret a versenyzőknek, az európai versenyek történetében először Budapesten kínál több mint 200-féle friss zöldséget és gyümölcsöt felvonultató színes forgatagot, amely látványosságként is megállja helyét. Az áruházlánc a termékkínálat összeállításakor a szezonalitást helyezte fókuszba, és törekedett a magyar termelők bevonására. A piacon számos valódi különlegesség is helyet kap a zöldségek és gyümölcsök között, mint például a jázminvirág vagy a magyar sarkantyú levélke. Magyar termelők biztosítják a több mint 20 fajta zöldfűszert, több mint 30 fajta csírát és mikro zöldséget, és közel 10 fajta ehető virágot is, melyekből a séfek kedvükre válogathatnak egyéni ízlésük szerint. Természetesen emellett Európa híres alapanyagai is a kínálatba kerültek.

A versenyen a titkos alapanyagokat is a METRO biztosítja a versenyzőknek, melyek közül az egyik mibenlétére a bevásárlás során derült fény, ez a tárkony lett.

Hétfőn délután a csapatok feszített tempóban igyekeztek minden szükséges hozzávalót beszerezni, ezt követte a mérlegelés és a jóváhagyás a versenybiztosok részéről. A magyar csapat – Széll Tamás és Szabó Kevin – a verseny második napján, szerda reggel kezdi meg a főzést a 8-as boxban.