Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf

Szerző: | 2023.03.02 | Hírek

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy megnyitotta saját desszertműhelyét.

Jakabfi Dávid

Nagykanizsán nyitotta meg a modern cukrászatot képviselő desszertműhelyét Jakabfi Dávid cukrászséf. „Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet” – mondta el a februári megnyitón Jakabfi Dávid.

Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez

A keddtől szombatig nyitva tartó desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben megtalálható játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára. Tervben van egy kisebb kerthelyiség kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat.

Prémium minőségű alapanyagok

Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek, alapanyag és eszköz használat szempontjából is, a legújabb technológiával. A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újra alkotják őket, így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a ”kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva. Igazi és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó, maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.

Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból és dél-amerikai csokoládéból készítik el, amelyeket világhírű francia pürékkel ízesítik. Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az őrségi ízek alkalmazása.

A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt rigójancsi is megtalálható

A klasszikus rigójancsi is szerepel a kínálatban

A repertoárban többnyire át dolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak, és a legminőségibb alapanyagokból készülnek. Ilyen klasszikusok például a Rákóczi-túrós, a somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik.

A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves rigójancsit, ami könnyű vajas piskótájával és a valódi csokoládékrémével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek. A rigójancsi igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül. Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert. Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tízféle ízkombinációban.

A környezettudatosság is alapelv

A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek, éppen ezért pohárkrémeket üvegpohárban kínálják, amely visszaváltható a következő vásárlásnál. Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet.

Sikerek és mérföldkövek

Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé. „Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszert asztalára én készíthetem el az édességeket” – tette hozzá.

Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és top kategóriás vidéki cukrászdában oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen, felső kategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni.
_________________________________
Fotó: Jakabfi Dávid