Csökkentette termékei sótartalmát a Kométa

Szerző: | 2018.04.10 | Céghírek, Hírek

A kék címkével jelölt termékei sótartalmát 25 százalékkal csökkentette a Kométa – jelentették be az április 10-i, nagyszabású sajtótájékoztatón.

A fogyasztók számára jó hír, hogy az egészségvédő gyártmányfejlesztések nyomán a termékek ízélménye változatlan maradt – mondta a cég ügyvezetője, Giacomo Pedranzini. A 24 éves múlttal rendelkező kaposvári vállalkozás a kezdetektől fogva a minőségre fókuszált. A feldolgozó üzemben kiváló magyar alapanyagokkal dolgoznak. A szójamentes üzem már korábban is gyártotta glutén-, laktóz-, tejfehérje-, glutamátmentes termékeket, de a sócsökkentéssel reményeik szerint a fogyasztóknak egy még szélesebb körét érhetik el. A világ 40 országába exportáló cég a magyar-olasz kereskedelmi kapcsolatokban is fontos szerepet játszik.

„Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak (a nők kétszer, a férfiak háromszor többet fogyasztanak a napi 5 grammnál), ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett” – mondta az ügyvezető.

A 25 százalékkal kevesebb sót tartalmazó termékeket kék címkével jelölték meg, és szöveges formában is felhívják a fogyasztók figyelmét a fontos változásra.

Képünkön Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója