Negyedszázados sörrecepttel ünnepel a Szent András Sörfőzde

Szerző: | 2018.05.15 | Hírek, Italsor

Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje, a békésszentandrási Szent András Sörfőzde 2018-ban negyedszázados jubileumát ünnepli, amelynek jegyében két új sört is bemutatnak.

A Szent András Sörfőzde különlegességeit a Körösök szívében, Békésszentandráson olyan emberek készítik, akik nem csak szeretik a sört, de folyamatosan a tökéletességre törekednek. Ezért vannak jelen a földtől a palackozásig, követik végig a sör útját, ez a szenvedély élteti őket immáron 25 éve. Ennek apropóján a főzde egy egész éven át tartó ünnepléssel és rögtön egy díszdobozba is csomagolt sörpárossal jelentkezik, amelyek a tradíció és a megújulás jegyében készültek el. Az Arany Korsó ’93 egy tradicionális láger, amely a huszonöt évvel ezelőtti recept felújított, a technológiai élenjárás mellett készült változata, a Mutti pedig nem csupán egy német stílusú könnyű lager új értelmezése, hanem a Szent András Sörfőzde hidegkomlózott víziója is. A Mutti arra vállalkozik, hogy a maláta-gabonás és a komló virágos, gyümölcsös és egyben kesernyés harmóniájával típusa egyik legizgalmasabb ivósöre legyen.

A 25 éves évforduló alkalmából a negyedszázados eredeti recept alapján újrafőzött Arany Korsó ’93 május 12-én, szombaton, az 1993-as áron lesz elérhető egyszerre két helyszínen, a Szent András Sörfőzde sörözőjében Békésszentandráson és a főzde budapesti referenciasörözőjében, az Ogre bácsiban a készlet erejéig.

 

ARANY KORSÓ ’93

Tradicionális Lager

ABV: 4,9%

IBU: 21

EBC: 6

 

 

MUTTI

New Age Hoplager

ABV: 4.9%

IBU: 32

EBC: 14