Negyedszer is bekapcsolódik Budapest az Olasz Gasztronómiai Világhétbe

Szerző: | 2019.11.06 | Hírek

November 18-a és 24-e között a budapesti olasz kolónia mondhatni tizenkilencre lapot húz, ugyanis nem csak a remek éttermek és borbárok eddig megszokott kínálatait lehet kóstolni, hanem az Olasz Köztársaság Nagykövetségének, az Olasz Kultúrintézetnek és az Olasz Külkereskedelmi Intézetnek köszönhetően, számtalan izgalmas program várja az érdeklődőket a város különböző pontjain, amire már időben érdemes regisztrálni.

Mert természetesen az idei rendezvény is gazdag és sokszínű programot nyújt az olasz gasztronómia szerelmeseinek, aminek köszönhetően, a résztvevők könnyen elkészíthető, de finom és ízletes ételekkel gazdagíthatják a konyhájukat.

Ugyanis nem kisebb főszereplők kerülnek reflektorba ebben az egy hétben, mint a rizottó, pármai sonka, parmezán, modenai balzsamecet, és persze a kihagyhatatlan extra szűz olívaolaj és a bor, vagy, ahogy a nagy lángelme, Leonardo nevezte “a kellemetes nedű”. Halálának ötszázadik évfordulójának apropóján pedig betekintést nyerhetünk Leonardo szőlőültetvényeibe, és alkalom adódik egy pohárka Vinci-beli bort is megkóstolni. Érdemes lesz tehát regisztrálni az Olasz Kultúrintézet által szervezett programokra, melyeken a Pollenzói Gasztronómiai Egyetem előadói mutatják be az olasz konyha ízletes alapanyagait.

De az Olasz Külkereskedelmi Intézet szakmai rendezvényein is érdemes ott lenni, ahol az olasz borok rajongóit az Assoenologi borászati szövetség előadója, Nicola Biasi várja, és mutatja be Olaszország borvidékeit „Olaszország, a világ legsokoldalúbb bortermelője” címmel. A borkóstoló szemináriumot követő vacsorán pedig néhány olasz tartomány hagyományos, töltött tésztáihoz párosított borokat kóstolhatnak majd a résztvevők.

Nem érdemes tehát lemaradni idén sem a budapesti “EXTRAORDINARY ITALIAN TASTE” –ről!

Bővebb információk: https://ambbudapest.esteri.it/ambasciata_budapest/hu/ambasciata/quarta-settimana-della-cucina-italiana.html