Nemzetközi díj a budapesti Food Network epizódnak

Szerző: | 2016.10.19 | Céghírek, Hírek

A „Kövesd Donalt Európába!” sorozat Budapesten forgatott epizódja kapta a különdíjat a Tourfilm nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Vary-ban. A fiatal séf, Donal Skehan műsora nem először arat itt sikert: tavaly a szintén a Food Network csatornán látható „Kövesd Donalt…!” sorozat első évada fődíjas volt.

Az „International Festival of Touristic Films – Tourfilm” a világ legrégebbi nemzetközi filmfesztiválja, amely turisztikai jellegű filmeket sorokozat fel. A fesztivál célja hogy bemutasson, és elismerjen olyan filmes alkotásokat, amelyek elősegítik az idegenforgalom fejlődését, növekedését. Idén 49. alkalommal rendezték meg a cseh Karlovy Vary-ban október 6. és 8 között. 197 alkotás érkezett 45 országból, 4 kategóriában a fesztivál nemzetközi pályázatára. Az elismert szakemberekből álló zsűri a „TV és online műsor” kategóriában 22 filmes anyag közül a Food Network tévécsatorna sorozata, a „Kövesd Donalt Európába!” első epizódját különdíjjal jutalmazta. (A fődíjat a Voyager – Funky Nassau c. alkotás kapta)

Az említett részben Donal Skehan, a népszerű gasztro-vloggerből lett szakás és műsorvezető Budapestet járja be, hogy a magyar gasztronómia néhány különlegességét bemutassa a nézőknek. Útja során Jókuti András kíséri. Először is Trabantba ülteti a fiút, és – miután megmutatja neki a város néhány nevezetes épületét, látványosságát – elviszi lángosozni. Ezután az egyik legnagyobb haza gasztronómia eseményre, a Gourmet Fesztiválra látogatnak el. Donalnak meg kell kóstolnia az azévi tematikus ételt, a paprikás csirkét. Ezzel semmi gondja nincs, de a Bock Bisztro strandján kínált kakashere pörkölt kissé zavarba hozza. Ám egy kupica pálinka legurítása után bátran megkóstolja, sőt végül egy egész tányérral fogyaszt el belőle. Végül a Cukorka boltba megy, hogy megismerjen egy különleges eljárást, és maga is részt vegyen a szívecske formát rejtő cukor elkészítésébe.

donal_andras_birolajos

A szakács a sorozatban további 9 helyszínre látogatott el, többek közt Isztriára, Hollandiába, Olaszországba és Svédországban. A „Kövesd Donalt Európába!” Magyarországon idén év elején volt látható a Food Network tévécsatornán, összesen 98 országba jutott el. De nem ez az első alkalom, hogy a műsor sikert aratott a cseh rendezésű nemzetközi fesztiválom. Tavaly az első évad, a szintén a Food Network számára készült “Kövesd Donalt Vietnamba!” a fődíjat szerezte meg a Tourfilmen.