Április 14-16. között ismét a Gundel Károly Szakképző Iskola adott otthont a 36. Nemzetközi Gasztonómiai Ifjúsági Versenynek, ahol a 12 induló csapat fele külföldről érkezett.
A bor és gasztronómia köré épülő verseny az egyetlen nemzetközi megmérettetés Magyarországon diákoknak ebben a szakmában, rangját jelzi, hogy Eric Fournier francia nagykövet is kilátogatott.
A tanulók szakács, cukrász és felszolgáló kategóriákban mérték össze tudásukat, és a hazai csapatok most sem vallottak szégyent.
Eredmények:
Összetett kategória vándorserleg: StaatlicheBerufsschuleImmenstadt (Németország)
legjobb szakács: CFA Europèn Louis Prioux (Bar-le-Duc, Franciaország)
legjobb cukrász: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
legjobb pincér: BVHSzC Dobos C. József Szakképző Iskolája (Budapest)
Szakács különdíjak:
a legfantáziadúsabb főételért: CFA Europèn Louis Prioux (Bar-le-Duc, Franciaország)
a legharmonikusabb menüért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
a legszervezettebb, legtisztább, leghatékonyabb munkavégzésért: Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (Budapest)
Cukrász különdíjak:
a borászatot legjobban megjelenítő dísztortáért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
a legösszetettebb tányérdesszertért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
a legszervezettebb, legtisztább, leghatékonyabb munkavégzésért: CFA Europèn Louis Prioux (Bar-le-Duc, Franciaország)
Pincér különdíjak:
a verseny szellemiségét legjobban megjelenítő díszasztalért és összkép kialakításáért: BVHSzC Giorgio Perlasca Szakképző Iskolája (Budapest)
a legkreatívabb kevert italért: Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich (Radom, Lengyelország)
a legjobb, legváltozatosabb kommunikációért: Jednota Fogyasztási Szövetkezetek Magán Szakközépiskolája (Šamorin, Szlovákia)