Prémium kategóriás organikus kávét mutatott be a Nespresso

Szerző: | 2020.11.24 | Hírek, Vendéglátás

A természet és ember közötti tökéletes összhangból született meg a Nespresso Professional új Peru Organic kávéja, amely az ORIGINS termékcsalád részeként mutatkozik be.

A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal.

Mivel a perui kávéfarmok nagy része családi tulajdonban van, ezért az itteni farmerek kiemelt figyelmet szentelnek a fenntartható kávétermesztésnek, és büszkék az általuk előállított kávé kiváló minőségére. A kávécserjéket kézzel metszik és szüretelik, majd a kávécseresznyéket többször, alaposan átválogatják, hogy csak a csúcsminőségű szemek kerüljenek feldolgozásra.

Ezek a kisméretű kávéfarmok a körforgásos gazdaság elvén alapulnak, tehát semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul. A termelők saját, legfeljebb egy-két hektáros területeiken hagyományosan organikus módszerekkel gazdálkodnak, tehát a kártevők és növénybetegségek ellen csak a természet-adta eszközökkel védekeznek, épp úgy, ahogy a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik. A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi kávétermelő közösségeket.

A Peru Organic a magyar éttermekben, szállodákban és irodákban lesz elérhető, és elsősorban azoknak a kávérajongóknak szól, akiknek fontos, hogy az általuk elfogyasztott kávé ne csak kimagasló minőségű legyen, hanem biogazdálkodásból is származzon.

nespresso-pro.hu

 

(X)