November 15-ig lehet pályázni az 1 millió forintos boros ösztöndíjra

Szerző: | 2021.11.03 | Hírek, Italsor, Italsor

A Jövő Borásza Ösztöndíjra szőlész-borász egyetemi hallgatók adhatják be pályázatukat. Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályázatot kiíró Vinum Praemium Alapítvány 1 millió forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak, aki a legjobb borászoknál szerezhet szüreti gyakorlatot is.

A Borászok Borásza Ösztöndíjprogram célja a jövő borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik, és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Eddig már öt hallgató nyerte el az ösztöndíjat, amely jó szakmai tapasztalatszerzési lehetőség és egy életreszóló élmény lehet. Az eddigi nyertesek közül ketten már megvalósították külföldi szakmai útjukat: egyikük a Cardinale borászatnál (Oakville, Napa Valley, USA), másikuk pedig Új-Zélandon, a Marlborough borvidékén a Kim Crawford borászatnál töltötte gyakorlatát. november 15-ig ismét lehet nevezni az alapítványnál az alább részletezett kiírás szerint.

Az ösztöndíjprogram szakmai vezetője, Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes (egyetemi docens, dékán, PhD, Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Borászati Tanszék) javaslatára idén az alább részletezett három téma közül választhatnak a fiatal szőlészek és borászok: borászati témakörben „A természetes borok világa”; szőlészet témakkörben „Nemesítsünk vagy honosítsunk? – A fajtahasználat lehetséges válaszai a XXI. század szőlészeti kihívásaira”; marketing témakörben pedig „Az online borkereskedelem és marketing lehetőségei – értékesítésösztönzés a digitális világban”.

Pályázni 2021. november 15-ig lehet egy legalább 15, de legfeljebb 25 oldalas dolgozattal. A pontos részleteket tartalmazó pályázati kiírás a program oldalán található.