A nyár ízei a Deák St. Kitchenben

Szerző: | 2018.05.30 | Hírek, Konyha

A The Ritz-Carlton Budapest díjnyertes étterme, a Deák St. Kitchen hagyományszerűen minden évben kétszer új, szezonális ételekkel frissíti menükínálatát. Ez alkalommal a nyári menüt egy szabadtéri pop up vacsora keretein belül mutatták be az újságíróknak.

A megújult menüsor többségében magyar alapanyagból készült, és kifejezetten az idényre jellemző ízélményt kínálja az étterembe látogató közönségnek.

A nyári fogások legfőbb jellemzője a minőség, valamint a séfek szenvedélye és szakértelme, amellyel megálmodták és előállították a specialitásokat – mondta Matthew Piercy, a The Ritz-Carlton Budapest Executive Chef-je.

A nyár által inspirált menüben az állandó klasszikus kedvencek kiegészítéseként 18 új fogás szerepel. A legmagasabb minőségű alapanyagok mellett fő szempont volt az ízek intenzitása és a kreativitás, amely által a fogások életre keltek.

Az érdeklődők találkoznak majd konfitált kacsacomb és káposztás kocka; kacsamáj mousse és zöldalma; de hideg joghurtos uborkaleves és Osetra kaviárral párosával is. Az étlapról nem maradhatott le a Wagyu oldalas sem, melyet a séfek a zöldborsó többféle variációjával és kolbászhabbal álmodtak meg.

Az új nyári fogások mellett az étterembe látogatók megismerkedhetnek a Deák St. Kitchen frissen bemutatott borkínálatával is. A 40 borból álló menün 24 újonnan választott bor található, Varga Dániel sommelier összeállításában.

Forrás: www.turizmus.com