Nyári élményeket idéz meg a Baraka

Szerző: | 2018.07.02 | Hírek, Konyha

A Baraka legújabb étlapja nem csupán a szezonális alapanyagokat tükrözi, hanem a nyári pillanatokat is, az óriáskeréktől a nosztalgikus ízekig.

André Bicalho, a Baraka séfje gyerekkori emlékek megidézésével visz játékosságot a fine dining világába. Így ne csodálkozzunk, ha az ízek között felbukkan a vattacukor, a popcorn, a pillecukor vagy épp a jégkrém, persze modernizált formában.

„A tányérokon megelevenednek a fesztiválok, a vidámpark és a nyári kavalkád. Teszünk egy kiruccanást egy olyan kulináris világba, ahol a hozzávalók és a textúrák erre a szórakozásra és varázslatra emlékeztetnek majd, ahol részünk lehet egy nyári mulatságban annak minden vibrálásával és attrakciójával” – mondja a brazil származású szakember az új menüről.

Homár és paradicsom-textúrák

A szezonban az egyik fő látványelem bizonyára az asztalra helyezett óriáskerék lesz a rák macaronnal, libamáj cukorkával és yuzu pillecukorral, de a séf szolgál még további meglepetésekkel is. A nyári menü legfinomabb fogásai között megtalálható a sárgadinnyeleves citrommal, gyömbérrel és kókusszal; a paradicsom textúrák és norvég homár curryvel; a Szent Jakab-kagyló passiógyümölccsel, dashival, retekkel; a francia nyúl, málnával, kumquattal és uborkával; valamint kajszibarack almával, sudachi ctrommal és tofuval.

André Bicalho azonban most bemutatott videójával betekintést is enged a séfek életébe, a rövidfilm ugyanis egy napját mutatja be egyetlen percbe tömörítve.