Nyárindító borfesztivál a Városligetben

Szerző: | 2018.05.06 | Események, Hírek

Május 11-13. között immár hetedik alkalommal jelentkezik a Rosalia, Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja, ahol több mint 50 borász borai mellett a street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik.

A fénykorát élő street food irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci és pita, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, burgerek házikészítésű cipóval, tengeri ételek és édességek egyaránt.

Eközben keresik a tavasz legnépszerűbb rozéját, a Liget Bora címért közel 40 kiváló rozé verseng, csendesek és buborékosok is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni.

A boros ismeretek elmélyítéséhez kiváló helyszín a Butlers sátor modern, ahol a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága borismereti játékaira kerül sor, a kékfrankos jegyében.

A fesztivál idei újdonságai között szerepel a vállalkozó kedvűeknek szánt egyedi pohár. A T-Systems Hello Biznisz standjánál ugyanis kalligráfusok várják a látogatókat, hogy a poharaikra rajzolják a nevüket, vagy az általuk kitalált rövid üzenetet.

És idén a Rosalia összefogott a hazai jógamozgalom egyik legfontosabb műhelyével, az Amrita Jógaközponttal, hogy vasárnap, közvetlenül a nyitás után, kis ízelítőt adjanak az Iyengar jóga csodálatos világából, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A belépés: ingyenes, a borkóstoláshoz 1500 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

További információ: www.rosalia.hu