Nyílt sommelier-bajnokság

Szerző: | 2016.01.26 | Hírek, Italsor

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Corinthia Hotel konferenciaközpontjában, a Kávébár Bazár keretében kerül sor. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmát művelik, vagy ez munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

A verseny első körében a részvevőknek előbb írásbeli feladatokat kell megoldani (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása), majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelő ételt ajánlani hozzá.

A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.