Nyitott pincék pünkösdkor

Szerző: | 2015.05.18 | Események, Hírek

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számárra, hiszen május 23-25 között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt.

A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség – a Borászportál, a Vinoport online bormagazinokkal és a Winelovers rendezvényszervező csapattal együttműködve – hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor ugyanis bizalmi termék, ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők megismerhessék a legjobb pincéket és a borokat készítő borászokat, hogy hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó világnak. Az elmúlt évek pünkösdjein már tízezrek élvezhették a borászok és a pincészetek vendégszeretetét.

A Nyitott Pincék programsorozat keretében kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is, és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára.

A rendezvény célja, hogy megkönnyítse a bort készítők és a bort fogyasztók találkozását a borok szülőhelyén.

Itt borvidékenként csoportosítva találhatóak meg azoknak a pincéknek a fontosabb adatai, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A listán szereplő pincészetek a három napból minimum két napon át fogadják az érdeklődőket, és – kevés kivételtől eltekintve – 10 és 19 óra között nyitva tartanak. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, akik megnézhetik a pincészetet és kedvezményesen kóstolhatják meg a pince borait, és a vásárolt borok árából is engedményt kapnak, ám látogatás előtt célszerű telefonon időpontot egyeztetni.

További bővebb információ: nyitottpince.hu