Okos megoldások a rövid ellátási láncban – jön a II. REL Expo, Kaposvár

Szerző: | 2022.10.25 | Hírek

2022 újabb kihívásokat hozott az ellátási láncok területén. Az értékláncok instabilitása révén a termelők keresik az alternatív értékesítési lehetőségeket. Emellett láthatóvá vált egy új társadalmi igény is, melynek eredményeként Európában a legnagyobbat fejlődő rövid lánccá a bevásárló közösségek, illetve a házhoz szállítási módok váltak – írja a fruitveb.hu.

A folyamatos kihívások és változások arra ösztönözték a szervezőket, hogy 2022-ben ismét megrendezzék a II. REL Expót és Konferenciát Kaposváron, teret engedve a találkozásra, a véleménycserére a helyi élelmiszer-rendszer szereplőinek részére „Okos megoldások a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncban”  címmel a Kislépték Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében.

A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, betekintést kaphatnak a nemzetközi és a hazai helyzetbe, a várható támogatási lehetőségekbe és a szabályozás aktualitásait is megismerhetik. Továbbá a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők, önkormányzatok, LEADER szervezetek, tanácsadók, kertészkedők) számára egy üzleti találkozóra, szakmai konzultációkra nyílik lehetőség szakkiállítás és szakmai fórum formájában.

A rendezvényen bemutatkozási, értékesítési, illetve információcsere lehetőséget biztosítanak a Rövid Ellátási Láncban (REL) résztvevők, szervezők, a beszállító és innovatív eszközöket biztosító cégek részére, segítik az üzleti kapcsolatok kialakítását ezen beszállítók és a rendezvény szakmai látogatói között. Ezenkívül szakmai előadásokkal tájékoztatják a termelőket és a fogyasztókat is a REL-t érintő aktualitásokról és megoldásokról.

Kiállítók és látogatók az alábbi linken regisztrálhatnak: REGISZTRÁCIÓ.

A rendezvény helyszíne és időpontja:

MATE, Kaposvári Campus (7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.)

2022. november 10. (csütörtök) 9.00-17.00

Az esemény helyszínén helyi termékek és innovatív eszközök értékesítésére is helyet biztosítanak a szervezők.