Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO

Szerző: | 2023.06.01 | Hírek

A METRO Nagykereskedelem kiváló szakemberek bevonásával rövid oktató videókkal segíti az ágazatban dolgozó oktatók munkáját és a diákok ágazati alapvizsgára való felkészülését.

Három terület, négy tananyag, plusz egy jó kávé

Az oktatóvideók területenként – szakács, cukrász, pincér-vendégtéri szakember – négy-négy tananyagból állnak: négyféle főételt, ugyanennyi desszertet, valamint alkoholmentes koktélt tanulhatnak meg elkészíteni a diákok a videók alapján. Az oktatófilmek anyaga megegyezik az ágazati alapvizsga „tételeivel”, vagyis azzal, hogy a diákoknak milyen termékeket kell elkészíteniük. Ugyan az ágazati alapvizsgában nem szerepel, de az oktatóvideók között egy szabályszerű kávékészítésről szóló hatrészes anyag is szerepel, hiszen minőségi kávé nélkül ma már nem képzelhető el igényes vendéglátás.

Professzionális oktatókonyhában profikkal forgattak

A videókat a METRO Gasztroakadémián vették fel, mely tudásmegosztó központ és képzőhely is egyben; a már pályán lévő gyakorló vendéglátósok számára folyamatosan kínálnak tematikus továbbképzéseket a METRO által forgalmazott konyhai eszközök bemutatóhelyéül is szolgál oktatókonyhában. A szakács tananyagot a fiatal séftehetség Pohner Ádám prezentálta, a leendő cukrászoknak Korponai Péter kreatív cukrász segít, a pincér-vendégtéri vizsgaanyagot pedig Pap Zoltán mutatja be. Kiegészítő tananyagként a professzionális kávékészítés rejtelmeibe Szabó László barista avat be.

A jövő szakácsait támogatják

Bősze Ákos, a METRO HoReCa üzletágfejlesztési vezetője hangsúlyozta, hogy a METRO Gasztroakadémia rendszeresen helyet ad szakmai középiskolába járó diákok részvételével zajló versenyeknek, pályaorientációs programoknak, melyek megvalósulását támogatóként is segíti. Kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű tanulókat oktató iskolák bevonására, illetve a tehetséggondozásra, a szakmai fórumaikon pedig előszeretettel mutatnak be az oktatás területén megvalósult jó gyakorlatokat. Edukációs célzattal indította el a nagykereskedelem a METRO Backstage podcast-sorozatot is, melyet az áruházlánc Youtube és Spotify csatornáján keresztül lehet elérni: a gasztronómiai szakemberekkel folytatott beszélgetések hasznos szakmai háttéranyagot adnak egy-egy témában való elmélyülésre.

A 18 videó a METRO YouTube-oldalán, IDE kattintva érhető el.
________________________________
Forrás: METRO