Októberben ismét az olaszrizling lesz a fókuszban

Szerző: | 2015.09.08 | Események, Hírek

Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője, amelynek bora egész évben megállja a helyét, könnyű, reduktív tételként, hordós érlelésűként vagy késői szüretelésű nagyágyúként. Októberben több rendezvényen is megismerhető a fajta számos arca.

A fajta szinte valamennyi borvidékünkön megtalálható, neve – kitörve a fröccsbor kategóriából – egyet jelent a mindennapok minőségi italával, amiből mindig kell, hogy legyen otthon egy palack.

Ezt felismerve és elismerve a Winelovers rendezvényszervező csapat október 10-én újra megrendezi Magyarország legnagyobb olaszrizling mustráját, az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstolót a Sofitel Budapestben, ahol a fajta sokoldalúságával és valamennyi stílusával megismerkedhet a közönség.

Az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló szervezői ezúttal is több mint 60 kiállító többféle olaszrizlingjét ígérik a budapesti eseményre. De mivel az olaszrizling visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, idén több környező ország, így Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Szlovákia borvidékei is bemutatkoznak. Most bárki összekóstolhatja a Balaton északi partjának, Egerszólát dűlőinek, vagy a Somló-hegy vulkanikus lankáinak olaszrizlingjeit a külföldi vetélytársaikkal.

A kóstolóhoz kapcsolódó mesterkurzusokon az érdeklődők pedig további ismereteket szerezhetnek a fajta ezernyi arcáról.

Aki azonban lemaradna a programról, a hónap során országszerte több helyszínen is megkóstolhatja az olaszrizling számos válfaját. További információ: www.olaszrizlingoktober.hu