Oktoberfest és Art Garden az Eiffel téren

Szerző: | 2016.09.04 | Hírek, Konyha

Budapestet nem csak a Madách tér és a belváros teszi szerethetővé: az Eiffel téri Zsiráf programkínálata hétről hétre bizonyítja, hogy a körúton kívül is van élet.

A szabadtéri kiállítások, vasárnapi piacok, akusztikus koncertek és DJ-k mellett most egy nagyszabású rendezvény is felkerült a sörkert palettájára: szeptember 29-én indul az első Eiffel téri Oktoberfest.

A foci EB alatt megtelt élettel az évek óta üresen álló Eiffel tér. 2016 nyarán – az Ötkertet is üzemeltető 4BRO jóvoltából – beköltözött a Zsiráf, és bebizonyította, hogy Budapest nem csak a Kazinczy utca végéig tart. A közösségi sörkert a környék fejlődésének is komoly lökést adhat, ugyanis nem csak a péntek estékre és a bulituristákra épít.

zsiraf

„A főváros legújabb sörkertje egy igazi közösségi tér, ahol szabadtéri kiállítások, képzőművészeti vásárok, vasárnapi piacok, akusztikus koncertek és DJ-k töltik meg a programtáblát. Akár egy urbánus oázis a betonsivatagban: munka után vagy hétvégén ideális helyszín a lazításra és egy kiadós street food vacsorára, esténként pedig az alapozásra és a táncolásra.” – foglalta össze a hely adottságait Szaplonczai Mátyás, a Zsiráf alapítója a sörkert közelgő programjait ismertető, sörkóstolóval és grillezéssel összekötött sajtótájékoztatón.

A színes étel-, ital- és zenei paletta mellett a Zsiráf a kortárs képzőművészet elkötelezett támogatójaként rendszeresen szervez kulturális eseményeket is. A szeptember 4-én induló Art Garden például egy alternatív kiállítás, ahol bárki megtekintheti és megvásárolhatja a legújabb kortárs festményeket, printeket vagy kísérleti alkotásokat, és találkozhat a művészekkel is.

A kulturális piacok, garázsvásárok, akusztikus koncertek és egyéb szabadidős programok mellett ősszel egy nagyszabású rendezvénnyel is készülnek a szervezők: szeptember 29-től október 9-ig a Zsiráf ad otthont az első Eiffel téri Oktoberfestnek. A több mint tíznapos fesztiválon a legjobb hazai főzdék kínálatát kóstolhatják végig a látogatók, a zenei aláfestésről pedig sramli helyett – a lépcsőakusztik hagyományait követve – fiatal hazai előadók gondoskodnak majd. A szervezők a megszokott bódésorok helyett egy víztiszta sörsátor felállítását tervezik, hogy elhozzák Budapestre a világhírű müncheni rendezvény hangulatát.

„Szeretnénk a Nyugati pályaudvar melletti területet a főváros egyik közösségi terévé varázsolni, ahol a kultúra minden formája megfér egymás mellett: legyen szó divatőrült garázsvásárról, szabadtéri kiállításról, pingpong versenyekről vagy sörfesztiválról. A korábbi tapasztalataink egyértelműen azt mutatják, hogy van kereslet az igényes és tartalmas szórakozásra, ezért a Zsiráf programkínálatát is e szerint alakítjuk hétről hétre.” – tette hozzá Szaplonczai Mátyás, aki szerint az is fontos, hogy az Eiffel téren nincs dress code: „A Zsiráfba bárki megérkezhet kétkeréken, koktélruhában, gördeszkán vagy nyakkendőben, jól fogja érezni magát.”