Olaszrizling vs. világ borai – mesterkurzus Fiáth Attilával Csopakon

Szerző: | 2016.12.05 | Események, Hírek

December 10-én a csopaki Márga Bisztróban Fiáth Attila Nemzetközi Borakadémikus egy rendhagyó borkurzust tart, mely során klasszikus stílust képviselő, nemzetközi fehérborokkal kerül egy mérlegre az ország egyik legnagyobb területen termesztett fehér szőlőfajtája, az olaszrizling.

Az előadás alapkérdései:

  • Van-e párja a Balatoni Olaszrizlingnek?
  • Miként érvényesülnek a világ hasonló adottságú borvidékei?
  • Mire képes az olaszrizling?
  • Hogyan lehetne sikeresebb a Balaton borrégió?
  • Van-e biztos recept?

fiathattilaFiáth Attila első magyarként kerülhet be a Master of Wine-okat tömörítő szűk elit klubba. Pénzügyi szakemberként a pénzügyi elemzés és csődelőrejelzés területén alkalmazott módszereket ültette át a borpiacra. Az erről szóló disszertációjáért az Osztrák Borakadémia is kitüntette. Idehaza nagy támogatottságot élvez a borásztársadalom részéről; több borvidék is foglalkoztatja őt a hagyományos borfajták stíluskimunkálása, -finomhangolása terén.

Az előadást megelőzően, 12:00-14:00 óra között terepjárós Kódex-dűlőtúrákat tartanak a Szent Donát Birtok és más Kódex-termelők szőlőinek megtekintésével. A túravezető a Szent Donát Birtok tulajdonos-borásza és a Csopaki Kódex ügyvivője, Kovács Tamás.

A Mesterkurzusra és a dűlőtúrára a helyek száma korlátozott!

Az előadás előtt 12:00-14:30-ig és az előadás után 19:00-tól a Márga zavartalanul, á la carte üzemel.

Regisztráció

– A Kódex-dűlőtúrán való részvétel ingyenes! (Az előre bejelentkezés erősen ajánlott! A túrák 20 percesek és egyszerre maximum 5 fő fér be a terepjáróba.)

– A Balaton Mesterkurzus kóstolón való részvétel 12.000,-Ft/fő (Az ár a kóstolóval egybekötött előadásra szól és vacsorát nem tartalmaz! A kóstolón való részvételhez regisztráció szükséges!)

Kódex-dűlőtúra jelentkezés, Mesterkurzus regisztráció és vacsora asztalfoglalás:

trezor@szentdonat.hu , telefon: 06-20-352-5560

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/214965855609667