Augusztus 26-án tartotta a Magyar Vendéglátók Ipartestülete első megbeszélését az idei Gundel Károly díjátadó Gálaebéd szervezésével kapcsolatban, s megtörtént az étrend fogásainak kisorsolása is.
Ennek eredményeként az alábbi menü-párosítások születtek meg:
- Amuse Bouche 1 – Mede Ádám (Onyx)
- Amuse Bouche 2 – 3 és sorbet elkészítése – Kiripolszki István (KOGART) és Kovács Árpád (Vár: a Speiz)
- Hideg előétel: Kalas László – Ortó Gyula (Budapest Party Service)
- Leves: Ádám Csaba – Kiss Sándor (Olimpia Étterem)
- Meleg fogásközi étel: Macsinka János (Macok Bistro, Eger) – Volentér István (67 Étterem, Székesfehérvár)
- Főfogás, derékétel: Ványi László (Thermál Hotel Visegrád), Gottwald Szilárd (Gottwald Hotel, Tata)
- Tányérdesszert: Szűcs Árpád (Four Seasons Budapest)
- Petit Fours: Juhos József és Gerő Eszter (Sütizz Cukrászat)
A november 22-i gálaebéd házigazdája ismét Kovács Lázár lesz, további részletek hamarosan.