Őszi szezonnyitó a csopaki strandon

Szerző: | 2015.10.19 | Események, Hírek

Miután a balatoni strandok bezártak, a csopaki kinyitott, ráadásul egy rendhagyó, Szezonnyitó házibulin október 16-án, szombaton. A szervezők a hagyományteremtés szándékával invitáltak egy szakmai-baráti eseményre, hogy megismerjük a Csopak-Paloznak-Balatonfüred-Tihany régió színvonalas vendéglátóit, akik arra szövetkeztek, hogy bebizonyítsák: a Balatonra nem csak nyáron érdemes ellátogatni.

A gasztroturisták számára jó hír, hogy a környék számos vendéglátója most már egész évben várja a vendégeket, ráadásul összefogva, egymással egyeztetve és egymást ajánlva. Magyarországnak ez a különleges, egyre nagyobb figyelmet kapó régiója ugyanis együtt szeretné megmutatni ételeit, borait, pálinkáit, nem konkurenciát, hanem társat látva a kollégákban.

Az pontosan kiderült a csopaki strandon, hogy nagyon jól mutatnak egymás mellett a csárdák, a cukrászdák, kávéházak, borpincék és éttermek tulajdonosai, akik nagy fába vágták a fejszéjüket: az üzletek felépítése után most abba kell invesztálniuk, hogy egész évben nyitva tartsanak, és hosszú, szívós munkával a balatoni éttermekbe, csárdákba szoktassák a vendégeket akkor, amikor a többiek bezárnak.