Par Excellence-díjak a MASOSZ-tól

Szerző: | 2016.12.13 | Céghírek, Hírek

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést minden évben olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként „eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez”.

2016-ban bortermelő kategóriában Kovács Nimród lett a díjazott, kereskedő kategóriában Tálos Attila, a Bortársaság társalapítója és vezetője, a vendéglátó kategóriában a jelenleg négy fővárosi üzletet, köztük a Bock Bisztrót is vezető Bíró Lajos kapta az elismerést. Oktató kategóriában Mészáros Gabriella, a 25 éve működő budapesti Borkollégium igazgatója, nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság tagja kapta az elismerést. Szakíró kategóriában pedig Cseh Gábornak ítélték a díjat.

A Par Excellence díjjal járó kisplasztika ünnepélyes átadására február 18-án, a KávéBár Bazár rendezvényen kerül sor a Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének keretében.