Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

Szerző: | 2021.03.03 | Hírek

Február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG. Az együttműködés mögött az egyének, civilek és a küldetésvezérelt vállalatok közötti értékközösség húzódik. AHighlights of Hungary nagykövetei, a jelöltek, a szavazók és a KPMG is ugyanarra mondanak igent: a párbeszédre, egymás ötletének elismerésére és a különböző területeket összekapcsoló közösségekre.

2020 hívószava minden bizonnyal a küldetés (purpose) és a változáskezelés (resilience). A vezetési és szervezési szakértők ezzel a két szóval jellemzik azt a stratégiai megközelítést, ami a legjobb választás a pandémia utáni időszakban való érvényesülésre. A gazdasági és társadalmi környezet távlati, ám már ma aktuális kérdései a szervezeteket elgondolkodásra, cselekvésre késztetik a fenntarthatóságról. A vállalati állóképesség pedig a hiperváltozékony üzleti, politikai, társadalmi környezet kihívásaira adandó hatékony szervezeti reakciókban mérettetik meg.

Az idei Highlights of Hungary az eddigi legszélesebb körből vonultatott fel olyan kezdeményezéseket, amelyek a maguk kategóriájában mind üdítően újszerűnek hatnak, legyen az egy problémának a megoldása, valamilyen kulturális vagy sportteljesítmény, esetleg ezidáig tátongó piaci rés betöltése.

„A Highlights of Hungary küldetése mentén és nagykövetei ajánlásai által több tucat olyan szereplőre leltünk, akik rendkívül izgalmasan, az ember és jövőnk középpontba állításával kezelik a kortárs kihívásokat” – magyarázza Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, aki egykori nagykövetként egyénként is HoH ügye mögé állt az előző években. „Közös jellemzőjük, hogy bátran lépnek ki a keretek közül, tevékenységük távlati célja minden esetben a közjó, eközben kiteljesednek és sikeresek.”

Mindezen karakterjegyek és értékek a KPMG számára is fontosak! A skatulyák megtagadása, az üzleti és a társadalmi előnyök közös metszetének keresése fontos erények. A KPMG üzleti szereplőként és felelős vállalatként keresi az értékeivel azonos, színvonalas kezdeményezéseket, amelyeken keresztül a társadalom felé szólhat.

Mivel a fenntarthatósági szempontok fokozódó mértékben épülnek be a vállalati stratégiákba és a fenntartható fejlődés feltételezi az egyének és társadalmi közösségek szerepvállalását, ezért az idén a KPMG különdíja a körforgásos gazdaság szemléletét kívánja erősíteni. Immár 4. éve nyújt át a cég különdíjat egy-egy kiemelkedő projektnek. Korábban a Logiscool, a Gloveye, 2020-ban pedig a Van Helyed Alapítvány lett a díjazott.

2021-ben a KPMG Fenntarthatósági Különdíját a  ’Felelős Gasztrohős – RAKUN dobozközösség’ projektnek ítélte a cég szakmai bizottsága. A projekt és a csapat célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése a műanyag hulladékok kezelése, újrahasznosítása előmozdításával.

A partneri együttműködés és közösségvállalás a Highlights of Hungary-vel egy civil és üzleti találkozási platform, ahol a szereplők bemutatkozási és kommunikációs felületet biztosítanak a szűkebb és a tágabb társadalmi csoportjaik számára. A KPMG a munkatársai részére inspiráló és közösségteremtő beszélgetéssorozatot szervez, ahol megismerhetik a kollégák a „highlightsosokat”.

További részletek itt olvashatók.