Pékadomány a rászorulóknak

Szerző: | 2021.12.20 | Hírek

Karácsony közeledtével 1,3 millió forint értékű élelmiszereket adományozott a Hajdúsági Sütödék Kft. a Debreceni Karitatív Testületnek, így összesen több mint 17 ezer darab szendvicsalapot és péksüteményt juttatak el 3500 rászoruló családnak, valamint idős embernek.

Az adomány értékét növeli, hogy a termékek okos élelmiszerek, azaz speciális összetevőik révén hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez. A Hajdúsági Sütödék cégcsoport 21 éve kezdett saját forrásokból kutatásokat e speciális élelmiszer-szegmensben. A 2017-ben piacra hozott első termékek időközben – a hozzájuk kapcsolódott franchise-partnerek segítségével is – évi több mint kétmilliárd forintos piacot generáltak Magyarországon. A cég idén fejezi be közel egymilliárd forintos beruházását. Az ennek révén létrejött új üzem kizárólag kedvező élettani hatású péksüteményeket gyárt majd, a tervek szerint két év alatt minimum megduplázva az okos élelmiszerek piaci részesedését Magyarországon.
Az új üzem új fejlesztésű termékeit most a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata idősotthonaiban élők kóstolhatják meg, valamint egyesületeken keresztül jutnak el rászorulókhoz.