Pénzügyi minősítést kapott a Famíliatészta

Szerző: | 2015.05.18 | Céghírek, Hírek

A Famíliatészta Kft. megkapta a Bisnode nemzetközi cégminősítő AA tanúsítványát, amellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik.

A Famíliatészta négy termékével (lebbencs, sodort csigatészta, tarhonya, eperlevél) már felvételt nyert a Mezőberényi Értéktárba, illetve a Békés Megyei Értéktárba is. A vállalatot az elmúlt években több regionális díjjal is jutalmazták (pl. Mezőberény Vállalkozója díj, Adomány-díj), és idén „Az Év Terméke Díj 2015”-öt is ők nyerték el Egészségbarát tészta kategóriában. Amellett, hogy az egyik legnagyobb termékportfolióval rendelkező tésztaipari cég, sikereit a merész innovációinak is köszönheti. A Bisnode AA tanúsítvánnyal az egyéb díjak mellett, immár egy pénzügyi elismeréssel is büszkélkedhet a társaság.

Hazánkban a cégek 9,82%-a rendelkezik valamilyen Bisnode tanúsítvánnyal, amely a vállalkozások pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján.

A Bisnode tanúsítvány alapja a Bisnode minősítése, amely nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. A Bisnode tanúsítvány – amelyet AAA, AA és A jelzéssel állítanak ki – jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat. A Bisnode tanúsítványt Európa számos országában használják, és a skandináv országokban etalonnak számít üzletkötés esetén. A Bisnode minősítés több forrásból származó adaton alapul: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, cégbíróság, NAV és más hatóságok, mérlegadatok, eredmény-kimutatások, trendek; figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode a fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit, figyeli a végrehajtási adatokat és a sajtóhíreket.