„Pesti konyha” a Vigadóban

Szerző: | 2016.05.03 | Hírek, Konyha

A Pesti Vigadó 2014-ben megújulva, eredeti pompájában helyreállítva nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A ház sokrétű programjához a cateringet egy éve Szabó László és csapata biztosítja, mostantól pedig a Vigadó éttermét is ők üzemeltetik.

vigado csirkepaprikasMegteremtették az á la carte étlaphoz a konyhatechnikai feltételeket, és szét is választották a rendezvények cateringjétől, hogy nagyobb figyelem jusson az éttermi vendégek kiszolgálására. Az étterem piaci pozicionálásakor azzal számoltak, hogy a turizmusban behozhatatlan előnnyel rendelkeznek a pesti belváros régóta üzemelő, ismert éttermei. Ezért a Vigadó olyat szeretett volna kínálni, amilyen még nincs a főváros gasztronómiai palettáján. Így találtak rá a „pesti konyha” kifejezésre, amivel a cél, a kávéházi étterem érthető és elérhető lesz.

Az ételválaszték alapjával a 20-as, 30-as évekig, a közismert ételekig nyúltak vissza, és egy olyan éttermi kultúrát akarnak a vendégek elé tárni, amelynek az élmény a hangsúlyos eleme. Ehhez adott a helyszín, Feszl Frigyes épülete, bár a műemlék számos kötöttséggel is jár, nem engedi meg, hogy fiatalos, modern éttermi környezetet alakítsanak ki. Ezért az ételekkel igyekeznek átütő élményt nyújtani. A konyhát Magos Zoltán vezeti, és feladata a klasszikus ételek olyan szintű megreformálása volt, hogy a régi, ismerős ízek új köntösben jelenjenek meg. A Vigadó nem akar historizáló étterem lenni, hanem azt mutatja meg, hányféleképpen állhat össze és nézhet ki a tányéron a jól ismert francia saláta, a paprikás csirke vagy éppen a vadas.

Az árakat úgy alakították ki, hogy versenyképesek legyen a környékbeli éttermekkel, és egyformán számítanak a magyar és a külföldi vendégekre. Hamarosan megnyílik az árkád alatt a terasz, amely remélhetően élő reklámja lesz az étteremnek.