Pezsgő Június, a nagy durranás

Szerző: | 2017.05.31 | Események, Hírek

Június 10-én egyedülálló buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet 150-et meghaladó számú pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A hazai kínálatban a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A rendezvény főszponzora a Garamvári Pincészet – standjukon 7 különböző pezsgőt kínálnak, közte 100%-ban hárslevelűből készült különlegességet is.  A nagyok igazán nagy durranással készülnek: a Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők – maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

A Winelovers a külföldi vonalra is ráerősít: több mint 40 nemzetközi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők, így a prosecco, a cava, a crémant és újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de fedezhetnek fel új stílusokat és márkákat is. És ha már pezsgő, akkor természetesen champagne: a Champagne Teremben negyven különböző tételt – köztük akár az ikonikus Dom Pérignon-t – kóstolhatnak térítés ellenében a világ legkifinomultabb italának szerelmesei.

A francia champagne-ok egyik legkomolyabb kihívója az angol pezsgő lehet. A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgőt lesz elérhető, amely már világszerte meghódította a pezsgőrajongókat és kivívta a borszakértők elismerését is.

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: Fiáth Attila MW aspiráns vezetésével 9 ház 9 különböző évjáratból érkező champagne-át kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolósor több szempontból is egyedülálló. Ezen a délutánon a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva.

Természetesen a szervezők a kulináris élvezetekről is gondoskodtak: a gasztronómiai kiállítók változatos ízekkel kísérik a milliónyi buborékot.

További információ: www.pezsgojunius.hu